Campus Onești

“Francisc, prietenul meu”

-campus vara impreuna onesti capucini-

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În perioada 10-15 iulie 2017, în incinta sanctuarului şi a mănăstirii ,,Fericitul Ieremia” din Oneşti, fraţii minori capucini au organizat un campus al copiilor intitulat ,,Francisc prietenul meu”. Copiii, în număr de aproximativ 150, însoţiţi de 35 de animatori au avut parte de zile binecuvântate, zile în care bucuria şi buna dispoziţie erau la ele acasă.     

Activitatea a început luni, 10 iulie, în jurul orei 9:00, când cei mici însoţiţi de părinţi păşeau cu emoţie şi nerăbdare prin curtea sanctuarului, căutându-şi fiecare echipa în care a fost repartizat. Astfel, aceştia au fost împărţiţi în cinci echipe, fiecare având o culoare reprezentativă pentru grup. Campusul a fost deschis de salutul părintelui Eugen Giurgică, preot capucin, care în cuvinte simple, dar pline de profunzime şi iubire a căutat să explice scopul şi tema acestui campus.     

Programul zilnic al acestui campus era împărţit în două momente. În prima parte, care ţinea de la ora 9:30 până la prânz, copiii erau invitaţi prin intermediul catehezelor ţinute de fr. Eugen Giurgică şi fr. Octavian Vacaru, a rugăciunii şi a laboratoarelor de creaţie să reflecteze asupra anumitor aspecte din viaţa sfântului Francisc din Asissi. A doua parte, care era cuprinsă în intervalul de timp 15:00- 17:00, era destinată în special vizionării unor piese de teatru, pregătite de animatori, care aveau rolul de a pune în act acele aspecte din viaţa sfântului Francisc care erau prezentate la cateheze. Totodată, timpul de după amiază era destintat în mod special jocurilor. Bansurile, atât de dorite de cei mici şi de cei mari, erau punctele de legătură între activităţi şi momente de înviorare pentru copii.          

Ziua de joi, 13 iulie, a fost una specială pentru copii, deoarece activitatea din această zi s-a desfăşurat la Slănic- Moldova. Copiii, prin culoarea tricourilor, prin cântece, prin bansuri, dar mai ales prin bucuria şi buna dispoziţie, au atras privirile multor turişti din această staţiune.        

Ziua de sâmbătă, 15 iulie, a avut un caracter aparte, dat fiind că era ultima zi de campus. În cursul dimineţii copiii au avut ocazia de a vizita Sanctuarul Fericitului Ieremia şi de a cunoaşte puţin din viaţa lui. După-amiază, unii dintre ei însoţiţi şi de părinţi, s-au adunat pentru a participa la un spectacol oferit de animatori şi  de copii cu ocazia încheierii acestui campus.     

Aceste zile au fost într-adevăr zile de har…, zile în care zâmbetul a luat locul cuvintelor…, zile în care s-a respirat ,,aerul copilăriei”. Pentru aceste zile minunate trebuie să adresăm un gând de recunoştinţă şi mulţumire în primul rând Bunului Dumnezeu, fără de care nu putem face nimic. Totodată dorim să aducem un gând de mulţumire şi fraţilor capucini pentru grija şi disponibilitatea lor. Un călduros ,,Mulţumesc!” adresăm organizaţiei umanitare Grenlandsaksjonen pentru sprijinul şi susţinerea lor. Un mare, super, mega ,,Mulţumesc!” adresăm voluntarilor. Dragi animatori, vă mulţumim pentru timpul, energia, disponibilitatea şi dăruirea de care aţi dat dovadă în aceste zile.  De asemenea, dorim să mulţumim părinţilor acestor copii pentru că au avut încredere în noi şi în aceste frumoase creaturi pe care i-au adus aici. Vă mulţumim tuturor, iar pe cei mici îi aşteptăm pe 9 septembrie pentru a ne bucura de o zi petrecută împreună.       

Pace şi bine!       

Fr. Octavian Vacaru, OFMCap          

           

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.