Aniversarul Întoarcerii fericitului Ieremia în patrie

Aniversarul Întoarcerii Fericitului Ieremia în patrie 

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Vineri, 31 mai 2013, în sărbătoarea Vizitei Sfintei Fecioare Maria, la Sanctuarul Diecezan “Fericitul Ieremia” din Oneşti s-a celebrat cel de-al cincilea aniversar al întoarcerii Fericitului Ieremia în patrie, unul din momentele deosebite pe care le amintim în cadrul Anului Ieremian început la data de 5 martie a.c.

Momentul central al acestei zile a fost Sfânta Liturghie solemnă de la ora 18.30, celebrată de pr. Cristinel Ghiurca, Directorul Liceului Teologic “Fericitul Ieremia Valahul”, cu participarea fraţilor capucini, a seminariştilor şi a credincioşilor care au dorit să fie prezenţi la acest moment aniversar, şi care au avut ocazia să îi mulţumească Domnului şi pentru ploaia ce nu a contenit pe toată durata celebrării.

La cuvântul de învăţătură, pr. Cristinel Ghiurca a prezentat imaginea fericitului Ieremia în paralel cu aceea a Sfintei Fecioare Maria, spunând că, aşa cum Maria a pornit din Nazaret către locuinţa verişoarei sale, Elisabeta, la fel şi fericitul Ieremia a pornit dinspre România către Italia, ducând cu sine mesajul cel mai frumos care poate exista, pe Isus Cristos.

Totodată, pr. Cristinel a subliniat şi importanţa întoarcerii fericitului Ieremia în patrie, eveniment petrecut în urmă cu cinci ani, subliniind devoţiunea pe care poporul român o are faţă de acest sfânt ce poate fi numit, pe bună dreptate, “al nostru”, şi care ni se prezintă ca model de credinţă, precum şi impactul mesajului pe care el îl transmite confraţilor săi astăzi: apropierea de Isus, mântuirea noastră, prin intermediul Sfintei Fecioare Maria.

După Sfânta Liturghie, seminariştii şi elevii Liceului Teologic au prezentat piesa de teatru “Fericitul Ieremia”, prin care au dorit să prezinte – în mod artistic – câteva aspecte esenţiale ale vieţii fericitului Ieremia, arătându-l ca exemplu de sfinţenie şi puternic mijlocitor pentru cei care aleargă la el.

După acest moment artistic, pr. Leon Budău, Custodele Fraţilor Minori Capucini din România, a ţinut să mulţumească celor care s-au străduit să realizeze sceneta prezentată, dar şi tuturor celor prezenţi la acest moment aniversar, oferind, totodată, un cuvânt de îmbărbătare în trăirea credinţei şi invocând binecuvântarea fericitului Ieremia asupra poporului nostru român. 

Fr. Mihail Vacaru, O.F.M. Cap. 

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.