ANIVERSAREA MORȚII FERICITULUI IEREMIA (5 MARTIE 2020)

Joi, 5 martie 2020, s-au celebrat 395 de ani de la moartea Fericitului Ieremia Valahul. Sfânta Liturghie solemnă de la ora 10.30 a fost prezidată de prărintele Gheorghe Cojocaru, parohul comunității „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din Onești, care a oferit uleiul pentru lampa votivă ce arde continuu lângă racla cu moaștele acestui fiu al plaiurilor moldovene.

În cuvântul său de învățătură, celebrantul principal s-a oprit asupra lecturilor biblice proclamate și a subliniat importanța cuvântului bun în viața creștinului, fapt pus în practică de Fericitul Ieremia.

La sfârșitul celebrării, fratele Flavian Gondoș, rectorul sanctuarului, a mulțumit comunității din Onești pentru jertfa făcută, părintelui celebrat pentru cuvintele frumoase și edificatoare, preoților prezenți (peste douăzeci) pentru exemplul lor de comuniune, corului sanctuarului pentru cântările alese care ne-au încântat sufletele și ne-au însoțit rugăciunile înălțate către Domnul, după care i-a invitat pe pelerini la o agapă fraternă oferită de frații capucini de la sanctuar.

Ziua de sărbătoare s-a încheiat seara, cu o sfântă Liturghie de mulțumire adusă Domnului pentru toate binefacerile primite, celebrată de fratele Adrian Cojoc.

Fr. Valentin Iosif David OFMCap.

Album foto: ANIVERSAREA MORȚII FERICITULUI IEREMIA (5 MARTIE 2020)


Cu ocazia comemorării trecerii la cele a Fericitului Ieremia elevii liceului teologic „Fericitul Ieremia” au realizat un scurt metraj intitulat “Ultimele clipe ale Fratelui Ieremia”

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.