Aniversare padre Ubaldo 80 ani

Numărul anilor noştri ajunge la şaptezeci,
iar pentru cei în putere, la optzeci (Ps 90,10)

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto    

În preajma aniversării a 33 de ani de la ridicarea la cinstea altarelor a Fericitului Ieremia, Fraţii Capucini din România au avut un alt motiv de bucurie: împlinirea a 80 de ani de viaţă  de către Fr. Ubaldo Oliviero, Rectorul Sanctuarului din Oneşti şi primul Custode al Custodiei „Fericitul Ieremia”.    

La agapa fraternă, pe lângă fraţii capucini veniţi de la Roman şi Slobozia, au participat şi unii dintre părinţii parohi din Oneşti şi împrejurimi, ca un semn de prietenie şi de apreciere faţă de sărbătorit şi de apostolatul său, iar la sf. Liturghie de la ora 18,30, fr. Ubaldo a mulţumit Domnului pentru darul vieţii şi celor prezenţi pentru participare şi urări, iar l-a sfârşit le-a dăruit binecuvântarea Domnului.        

Cei 80 de ani împliniţi astăzi de către „Patriarhul Capucinilor români” vorbesc de la sine; îmi permit aici doar un scurt rezumat: 

– 60 de ani de profesiune călugărească. În toţi aceşti ani consacraţi Domnului, 53 de ani i-a trăit ca preot, 40 de ani ca misionar (16 în Brazilia, 24 în România);

– În cei 24 de ani petrecuţi în România, fr. Ubaldo a lăsat brazde adânci în Ţarina Domnului: finalizarea Sanctuarului de la Oneşti; Conventul din Oneşti, sediu al unor realităţi complexe (Curia Custodială, Convent, Liceul Catolic); Conventele din Nehoiu, Borzeşti şi Roman; Obţinerea şi aducerea acasă a moaştelor Fericitului Ieremia.

Fraţii Capucini reînnoiesc cele mai sincere urări de sănătate, viaţă lungă şi plinătatea binecuvântărilor cereşti!       

Fr. Petre-Marian Ianoş şi confraţii capucini

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.