Adjud – Primiţia fr. Robert Bondea, O.F.M. Cap. (29 iunie 2014)

Primiţia primului preot din comunitatea
“Schimbarea la Faţă”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

În atmosfera de sărbătoare şi bucurie, în sunetul clopotelor, ziua de 29 iunie 2014 a devenit pentru Parohia Romano-catolică “Schimbarea la Faţă” din Adjud o zi binecuvântată. După pregătiri îndelungate şi intense, credincioşii parohiei devin martorii emoţionantei primiţii a părintelui capucin Robert Bondea. Şi nu mici şi puţine au fost emoţiile transmise de părintele Robert, fiind întâmpinat de mulţimea de credincioşi adunată la ceremonie. Desigur, sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Paul a făcut să fie cu atât mai frumoasă şi semnificativă atmosfera de sărbătoare. Cei din familie, cunoscuţii şi oaspeţii, cei mici şi cei mari, cu toţii s-au adunat în jurul altarului pentru a-l încuraja, a-l felicita şi a-l susţine cu rugăciunile lor pe primul preot al acestei parohii.

“Mergeţi în toată lumea şi predicaţi evanghelia la toată făptura” (Mt 28,16) a fost îndemnul şi reflecţia de la care părintele predicator Lucian Dumea, custodele Fraţilor Minori Capucini din România, a binevoit să anime sufletele celor prezenţi. Într-un mod aparte, părintele Lucian, în predica sa, a evidenţiat importanţa preotului în lumea de azi. Cu ajutorul unei povestioare, preotul a fost comparat cu un pompier. Aşa cum pompierul îşi riscă viaţa şi sare în mijlocul flăcărilor pentru a-i salva pe ceilalţi, la fel preotul zilelor noastre este îndemnat să vină în ajutorul oamenilor pentru a le stinge durerile. Preotul este un lucrător al lui Dumnezeu, dar este înainte de toate un om. Prezent fiind la această sărbătoare şi părintele Leonardo Franzese, provincialul Fraţilor Minori Capucini de Napoli, împreună cu ceilalţi concelebranţi a ţinut să-l felicite pe părintele Robert îndemnându-i pe cei prezenţi să-l susţină cu rugăciunile lor pentru ca noul părinte să fie un preot bun, umil şi sfânt, urmaş fidel al sfântului Francisc.

Datorită implicării părintelui paroh Valeriu Mărtişcă, a credincioşilor, a corului, sărbătoarea primei primiţii din Adjud a fost transformată într-o solemnitate în care darurile şi harurile lui Isus şi a Maicii Preacurate au fost revărsate în inimile celor prezenţi.

La sfârşitul sfintei Liturghii, mulţumirile au fost îndreptate de către părintele Robert lui Dumnezeu în primul rând pentru darul vocaţiei, părinţilor care au colaborat cu planul lui Dumnezeu, părinţilor profesori, oficialităţilor, părinţilor concelebranţi, oaspeţilor şi tuturor celor prezenţi care s-au rugat pentru el şi l-au susţinut în timpul formării, binevoind să-i fie alături în această zi. Nu în cele din urmă o deosebită mulţumire i-a fost adusă Preacuratei Fecioare Maria care a mijlocit cu harul său la Tatăl ca el să fie ales din ,,oameni simpli, buni”.  

Astfel, comunitatea din Adjud şi cei prezenţi l-au încurajat şi felicitat pe părintele Robert asigurându-l de susţinerea rugăciunilor lor, căci doar prin mijlocirea lui Isus şi a Maicii Preacurate preotul poate răzbi în toate.

Îi dorim părintelui Robert ca bunul Dumnezeu să-l întărească şi să-l călăuzească cu harurile şi binecuvântarea sa pentru ca să devină un vestitor al evangheliei acolo unde este chemat să-şi exercite misiunea preoţească. 

Emanuela Bondea

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.