A treia reculegere mondiala a preoților (10-14 iunie 2015)

„Chemați la sfințenie pentru o Nouă Evanghelizare”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Doresc să împărtășesc bucuria participării mele la evenimentul care s-a desfășurat la Roma în bazilica papală San Giovanni in Laterano în zilele 10-14 iunie, organizat de ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services) și Catholic Fraternity Communities, având ca temă „Chemați la sfințenie pentru o nouă evanghelizare”, eveniment la care au participat peste 1000 de preoți din 90 de țări diferite. Mărturiile diferiților preoți și episcopi din mai multe colțuri ale lumii, ca și învățătura lor, ne-au luminat mințile și ne-au încălzit inimile.       

Cântul de laudă care s-a ridicat din gura fiecăruia a fost momentul cel mai prețios și semnificativ care ne-a regenerat în întregime. Printre invitații de onoare s-a numărat și Papa Francisc, care ne-a vorbit ca de la inimă la inimă, lăsând spațiu și întrebărilor care veneau din diferite continente ale globului.            

În acest context de dialog, Papa Francisc a exprimat printre altele și dorința de a celebra în viitor Paștele împreună cu frații ortodocși, anunț despre care au scris toate ziarele italiene în ziua următoare.      

Împărtășesc on-line câteva poze și filmulețe care redau în parte atmosfera care s-a respirat în acele zile.         

N.B. pentru cei interesați, care vor să cunoască și să aprofundeze spiritualitatea carismatică catolică, pot găsi informații și buletinul ICCRS în limba română pe acest site: http://www.reinnoirea-carismatica.ro/Home.aspx      

Fr. Ciprian Vacaru, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.