A treia reculegere mondiala a preoților (10-14 iunie 2015)

“Chemaţi la sfinţenie pentru o Nouă Evanghelizare”

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Doresc să împărtăşesc bucuria participării mele la evenimentul care s-a desfăşurat la Roma în bazilica papală San Giovanni in Laterano în zilele 10-14 iunie, organizat de ICCRS (International Catholic Charismatic Renewal Services) şi Catholic Fraternity Communities, având ca temă „Chemaţi la sfinţenie pentru o nouă evanghelizare”, eveniment la care au participat peste 1000 de preoţi din 90 de ţări diferite. Mărturiile diferiţilor preoţi şi episcopi din mai multe colţuri ale lumii, ca şi învăţătura lor, ne-au luminat minţile şi ne-au încălzit inimile.       

Cântul de laudă care s-a ridicat din gura fiecăruia a fost momentul cel mai preţios şi semnificativ care ne-a regenerat în întregime. Printre invitaţii de onoare s-a numărat şi Papa Francisc, care ne-a vorbit ca de la inimă la inimă, lăsând spaţiu şi întrebărilor care veneau din diferite continente ale globului.            

În acest context de dialog, Papa Francisc a exprimat printre altele şi dorinţa de a celebra în viitor Paştele împreună cu fraţii ortodocşi, anunţ despre care au scris toate ziarele italiene în ziua următoare.      

Împărtăşesc on-line câteva poze şi filmuleţe care redau în parte atmosfera care s-a respirat în acele zile.         

N.B. pentru cei interesaţi, care vor să cunoască şi să aprofundeze spiritualitatea carismatică catolică, pot găsi informaţii şi buletinul ICCRS în limba română pe acest site: http://www.reinnoirea-carismatica.ro/Home.aspx      

Fr. Ciprian Vacaru, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.