A trecut la Domnul pr. Mario Querini

În seara zilei de 20 martie 2017, în urma unei complicaţii cardiace, a trecut la Domnul pr. Mario Querini OFMCap.
Sfânta liturghie de înmormântare va fi celebrată miercuri, 22 martie 2017, la ora 11.00, în Parohia Centocelle din Roma.

Pr. Mario Querini s-a născut la Roma pe 7 februarie 1933, fiind cel de-al doilea fiu al lui lui Vincenzo şi Concetta Camerchioli. A îmbrăcat haina serafică la Noviciatul din Fiuggi (FR) pe 29 octombrie 1955, cu numele de Vincenzo din Roma, devenit mai apoi „Pr. Vincenzone”, nume cu care a fost amintit timp de mai mulţi ani. Pe 30 octombrie 1956 a emis profesiunea simplă iar pe 31 octombrie 1959 profesiunea solemnă la Viterbo. Tot aici a fost hirotonit şi preot, prin impunerea mâinilor şi rugăciunea de consacrare a Mons. Luigi Rosa, Episcop de Bagnoregio, pe 16 iulie 1960.

Pr. Mario s-a angajat intens în studiu, care i-a fost susţinere în activităţile pastorale desfăşurate: în anul 1962 a obţinut diploma în Teologie Pastorală la Institutul din Lateran iar în anul 1969, la aceeaşi universitate, a terminat studiile de specializare în Teologie. Ulterior a frecventat unele studii de actualizare catehetică iar în anul 1997 studii de specializare în Evanghelizare la Ateneul Pontifical „Antonianum”, cum era numit în acel timp. La acelaşi Ateneu, în anul 2000 a obţinut titlul de Doctor cu o teză în Ecumenism.          

Imediat după hirotonirea ca preot, pr. Mario a fost trimis la Parohia Centocelle, o prezenţă apreciată mai ales de către tineri. În anul 1979 a fost numit capelan la „S. Spirito” în Sassia. De aici, în anul 1982, a fost numit paroh la „San Lorenzo” – Roma. În timpul acestei slujiri de paroh a fost invitat să fie membru al Comisiei Ecumenice a Diecezei de Roma, angajare care a dus la apariţia unui grup ecumenic în parohia „San Lorenzo”. După această experienţă ecumenică, pr. Mario a cerut să fie trimis în România ca misionar, obţinând această permisiune în ziua de 4 iulie 1991. În acest fel s-a născut proiectul Casei Ecumenice din Oneşti, dedicată Sfintei Fecioare Maria – „Domus Mariae”. Activitatea ecumenică a pr. Mario s-a intersectat cu prezenţa fraţilor capucini din Napoli la Oneşti, îndeplinind pentru atâtea generaţii de seminarişti şi fraţi capucini în formare rolul de director spiritual.        

Odată cu înaintarea în vârstă şi agravarea problemelor de sănătate, pr. Mario a fost nevoit să se întoarcă în Italia (2015) în Infirmeria provincială. În seara zilei de 20 martie 2017, la ora 21.30, în timpul transportării de urgenţă către spitalul Vanini, din cauza unei complicaţii cardiace, pr. Mario şi-a încheiat călătoria pământească, plecând în casa Tatălui.          

Fraţii capucini din Custodia „Fericitul Ieremia” aduc un pios omagiu celui care le-a călăuzit paşii pe drumul vocaţiei şi al formării de fraţi capucini, fiindu-i recunoscători pentru exemplul de viaţă şi angajare ecumenică, activitate pe care a îndrăgit-o şi pe care a exercitat-o cu mult zel.      

Dumnezeu să-l primească în rândul sfinţilor săi!    

Fr. Daniel-Cosmin Constantin OFMCap,
Secretarul Custodiei “Fericitul Ieremia”

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.