Pelerinajul persoanelor consacrate

Viaţa consacrată astăzi: Evanghelie – Profeţie – Speranţă

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 25 octombrie, a avut loc la Sanctuarul fraţilor capucini “Fericitul Ieremia” de la Oneşti pelerinajul persoanelor consacrate din dieceza de Iaşi. Încă de dimineaţă, plini de bucurie, au început să se reverse către sanctuar zeci de fraţi şi surori, sosiţi din diferitele regiuni ale Moldovei.    

Ziua frumoasă cu soare prevestea pe de altă parte o zi încărcată cu momente intense de spiritualitate şi de comuniune fraternă. După mai multe minute în care fraţii şi surorile s-au salutat şi au schimbat câteva cuvinte, împreună cu părintele Alois Fechet, vicar episcopal pentru viaţa consacrată,   cu toţii s-au îndreptat către cripta sanctuarului, unde se află mormântul fericitului frate capucin.      

A urmat momentul conferinţei ţinută de părintele pr. Mihai Roca, responsabil diecezan al Oficiului de Cateheză.  Părintele a prezentat logo-ul anului vieţii consacrate, Viaţa Consacrată astăzi: evanghelie, profeţie şi speranţă. Părintele Mihai a ştiut foarte bine să atragă în continuare atenţia persoanelor consacrate prezente prin modalitatea sa de a expune pe înţelesul tuturor tematice foarte actuale ale vieţii consacrate inspirate mai nou de magisteriul Sfântului Părinte, Papa Francisc.   

A urmat sfânta liturghie solemnă în cinstea Fericitului Ieremia prezidată de pr. Alois Fechet, în prezenţa părintelui Emilian Cătălin, provincialul fraţilor conventuali de la Roman, şi a mai multor preoţi. La celebrare au participat peste 150 de persoane consacrate, precum şi credincioşi din comunitatea locală şi din împrejurimi. Sfânta liturghie a fost animată de corul Sanctuarului, care a binevoit să împodobească prin cântarea lor acest moment de bucurie şi să ne înalţe  sufletele spre Dumnezeu.    

La predică, părintele Albert Goşman, guardianul comunităţii fraţilor capucini de la Oneşti, a prezentat un cadru al Fericitului Ieremia – model fidel de viaţă consacrată, slujitor râvnic al sfintei Evanghelii şi apostol adevărat al tandreţei lui Dumnezeu. A urmat apoi ora prânzului la care ne-am adunat în sala de festivităţi a Seminarului Teologic. Programul a continuat şi după masa de prânz printr-un moment de discuţii animat de pr. Alois Fechet şi pr. Mihai Roca. Spre sfârşit pr. Ubaldo Oliviero, rectorul Sanctuarului, a ţinut să adreseze câteva cuvinte de salutări întregii adunări ca, mai apoi, să urmeze şi câteva minute de adoraţie euharistică, ultimul act al acestei zile bogate de spiritualitate şi de fraternitate.          

Mulţumim tuturor persoanelor consacrate din dieceza de Iaşi care au participat numeroşi şi bucuroşi la Pelerinajul de la Sanctuarul “Fericitul Ieremia” din Oneşti! Îi mulţumim lui Dumnezeu şi mijlocirii Fericitului Ieremia pentru aceste clipe de har şi de bucurie!

Fr. Albert Goşman, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.