Pelerinajul persoanelor consacrate

Viața consacrată astăzi: Evanghelie – Profeție – Speranță

Click pe imagine pentru a vedea Albumul foto

Duminică, 25 octombrie, a avut loc la Sanctuarul fraților capucini „Fericitul Ieremia” de la Onești pelerinajul persoanelor consacrate din dieceza de Iași. Încă de dimineață, plini de bucurie, au început să se reverse către sanctuar zeci de frați și surori, sosiți din diferitele regiuni ale Moldovei.    

Ziua frumoasă cu soare prevestea pe de altă parte o zi încărcată cu momente intense de spiritualitate și de comuniune fraternă. După mai multe minute în care frații și surorile s-au salutat și au schimbat câteva cuvinte, împreună cu părintele Alois Fechet, vicar episcopal pentru viața consacrată,   cu toții s-au îndreptat către cripta sanctuarului, unde se află mormântul fericitului frate capucin.      

A urmat momentul conferinței ținută de părintele pr. Mihai Roca, responsabil diecezan al Oficiului de Cateheză.  Părintele a prezentat logo-ul anului vieții consacrate, Viața Consacrată astăzi: evanghelie, profeție și speranță. Părintele Mihai a știut foarte bine să atragă în continuare atenția persoanelor consacrate prezente prin modalitatea sa de a expune pe înțelesul tuturor tematice foarte actuale ale vieții consacrate inspirate mai nou de magisteriul Sfântului Părinte, Papa Francisc.   

A urmat sfânta liturghie solemnă în cinstea Fericitului Ieremia prezidată de pr. Alois Fechet, în prezența părintelui Emilian Cătălin, provincialul fraților conventuali de la Roman, și a mai multor preoți. La celebrare au participat peste 150 de persoane consacrate, precum și credincioși din comunitatea locală și din împrejurimi. Sfânta liturghie a fost animată de corul Sanctuarului, care a binevoit să împodobească prin cântarea lor acest moment de bucurie și să ne înalțe  sufletele spre Dumnezeu.    

La predică, părintele Albert Goșman, guardianul comunității fraților capucini de la Onești, a prezentat un cadru al Fericitului Ieremia – model fidel de viață consacrată, slujitor râvnic al sfintei Evanghelii și apostol adevărat al tandreței lui Dumnezeu. A urmat apoi ora prânzului la care ne-am adunat în sala de festivități a Seminarului Teologic. Programul a continuat și după masa de prânz printr-un moment de discuții animat de pr. Alois Fechet și pr. Mihai Roca. Spre sfârșit pr. Ubaldo Oliviero, rectorul Sanctuarului, a ținut să adreseze câteva cuvinte de salutări întregii adunări ca, mai apoi, să urmeze și câteva minute de adorație euharistică, ultimul act al acestei zile bogate de spiritualitate și de fraternitate.          

Mulțumim tuturor persoanelor consacrate din dieceza de Iași care au participat numeroși și bucuroși la Pelerinajul de la Sanctuarul „Fericitul Ieremia” din Onești! Îi mulțumim lui Dumnezeu și mijlocirii Fericitului Ieremia pentru aceste clipe de har și de bucurie!

Fr. Albert Goșman, OFMCap

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.