02 octombrie: Sfinţii Îngeri Păzitori

Înger, îngeraşul meu …

Îngerul păzitor, acest prieten pe care nu îl vedem, are,  asupra vieţii noastre, o responsabilitate pe care nici nu ne-o putem imagina. Îngerul păzitor este cel care are datoria de a-i prezenta lui Dumnezeu actele noastre de adoraţie, propunerile şi dorinţele noastre bune. El veghează cu atenţie asupra persoanei noastre şi, ca un trimis al Cerului, prin intermediul inspiraţiilor bune, ne transmite care este dorinţa lui Dumnezeu cu privire la noi. El vede tot timpul chipul lui Dumnezeu, de al cărui tron nu se dezlipeşte niciodată, chiar dacă se află în slujba oamenilor, deoarece iubirea care îl mistuie şi ascultarea pe care o practică sunt inseparabile. 

Şi după această viaţă tot îngerul păzitor ne va primi la porţile Purgatorului, ne va introduce în Patria fericită. Să-l iubim, să-l invocăm şi să-l respectăm pe îngerul nostru păzitor. Să-l respectăm comportându-ne întotdeauna înaintea lui ca şi cum am fi în faţa unui personaj care are sarcina de a-i prezenta Regelui ceea ce facem.

Când ne simţim trişti să îl invocăm, pentru ca el să ne aducă o rază de lumină, o scânteie de bucurie pură, pe care numai un înger o poate aduce. Alergarea noastră către ei nu va fi niciodată zadarnică. Prietenii adevăraţi sunt consideraţi de Duhul Sfânt ca o adevărată comoară, iar în lume sunt puţini prietenii adevăraţi. De cele mai multe ori aceştia trădează şi se îndepărtează în momentele de dificultate. Dar îngerul nostru păzitor este adevăratul prieten care ia parte în mod activ la bucuriile şi durerile noastre şi, în timp ce desfăşoară acţiunea sa de a împiedica tot ceea ce face rău trupului şi sufletului nostru, ne ajută să cucerim tot ceea ce este bine pentru noi.

Să nu-l uităm, aşadar, pe cel care stă la dreapta noastră ca un păzitor. Să nu ne zgârcim în a-i acorda încredere, să îi dăm însărcinările cele mai delicate şi mai importante. Să ne rugăm lui şi să-i mulţumim pentru serviciile pe care ni le face gratuit. Să-i învăţăm pe copiii noştri să se roage îngerului lor păzitor şi să le încredinţăm lor paza Bisericii, a sfântului Părinte, a tuturor familiilor şi instituţiilor. El este mereu, zi şi noapte, alături de tine. De aceea, în timpul zilei, cu tot elanul inimii, adresează-i în mod frecvent un gând de afecţiune şi de recunoştinţă. 

Articol preluat de pe www.angelibuoni.it
Traducere: Fr. Daniel Cosmin Constantin, O.F.M. Cap.  

Lasa comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.